Sunday, June 20, 2010

Gold Coast Trip :- Day 2

Ok, utk second day, the day yg kiteorg sampai kat gold coast….agak bumpy lah landing airasia ni…melambung2 otak aku…hahahaha….pilot ade bgtau kat luar skg is 15 celcius…so aku bajet2 lah sejuk nak mati….hahaha….tup,tup, xsejuk sgt pon….xdelah smpai berasap mulut ,wlpn aku suke kalau mulut berasap, nmpak lah mcm kat obersea…hahahaha…(warning, aku xhisap rokok)!!!

Then, masuk kat terminal, kne lalu imigresen dia….xdelah lame sgt sbb aku keluar dulu b4 org laen keluar….yg lame nye is baggage claim…..adelah dkat 30minit aku tggu nk dpt beg….hahaha…pastu kne masuk kastam plak….dia tanye, ade bende nk declare ke etc food? Aku ckp, ade….sbb aku ade bace sape xdeclare wlpn kau bwk maggi pn, die akan rampas….kalau declare xpe…so, dah lah bwk brahim, tuna, ayam msk merah, karipap, maggi….hahaha…

mgkin rezeki kiteorg, die just check part2 maggi2 je…sbb kiteorg pack elok2…so, sape nk pegi, pack lah makanan anda elok2…jgn bersepah2…..btw AUSTRALIA punye custom is VERY STRICT….NO DAIRY PRODUCT…except baby food, ok lah….

Pastu keluar from the terminal, ade org tggu utk pick-up kiteorg from airport to hotel….ade 3 group dlm satu bas kecik tu…sume duk area2 Surfers Paradise….so, kiteorg lah yg last, sbb kiteorg duk kat Sea World Resort…kat ujung tanjung sane….hahaha…xdelah jauh pn…dkat je…bile dh smpai sane, kiteorg tunggu Abg Ad, Kak Ct n budak2 to arrive from Brisbane…perjalanan dlm sejam…dieorg kan from Port Morsebay ….so naik kapal terbang besar….xleh landing kat Gold Coast….tggu lah dieorg dlm sejam gak…hahaha….tup tup, aku tgk aku satu limo putih yg dtg…fuhhhh, dieorg naik limo from Brisbane to Gold Coast….kelasssss gitu….hahahaha….dieorg smpai dlm kul 12 mcm tu…huhuhu….

Bilik xsiap lagi…hahaha…dieorg mmg strict….kalau kate kul 1 check-in, kul 1 lah…tggu lah lagi sejam…hahaha…dlm mase tu sempat lah jalan2…g pool die….heated pool…so xdelah sejuk sgt kalau mandi pn….tapi sblah pool die ade laut…fuhhh, mmg cantik scenery die…air laut pn biru…lawa betul…mane ade kat M’sia…hahaha….

pastu masuk je dlm bilik, kiteorg terus masak nasi n mkn….hahaha….lapar sgttt….tibe2 org hotel call bilik kiteorg….’I advise u not to cook , if the fire alarm is triggered, u need to pay AUD$990’…..mak datok…mahal giler nak mati….boleh amik lagi satu bilik tu…makan kat luar pn belum tentu habis byk tu…don’t play play with Aussie…hahaha….

Pastu, mlm tu, kiteorg keluar lah g town Gold Coast….ala, area2 surfers paradise tu…kiteorg mkn kat kedai Maharani….restaurnt org melayu….xdelah sedap mane….boleh lah….harga, boleh lah mahal…nasi goreng pon AUD$12….org kate jgn convert, kalau convert mmg semua xleh mkn…tapi kalau banding dgn dollar n dollar pn still mahal…..xpelah….nak merasa je…

Sempat lah have a long stroll kat situ…byk gak brg murah2…hahaha….xpe, mlm ni bukan utk shopping lagi…just window je…hahaha….so, esk kiteorg nk g Sea World….hahaha…sambungan on Day 3…

1 comment:

miss ctot said...

uhh.bestnye!!
nak ikot.nak ikot!!!